2011. május 25., szerda

Dobos torta


Dobos tortát készíteni nem egyszerű feladat,legalább is nekem:-)
Ráadásul mumusként gondolok rá,mert idáig csak egyszer volt merszem elkészíteni és nem voltam vele megelégedve.Most eljött az alkalom,hogy újra elkészítsem.Vagyis konkrét megrendelésre készítettem:-)
Mielőtt nem tortáztam nagyon édes szájú voltam és imádtam a Dobos tortát.Főleg az égetett cukrot ami a tetején van.Mindenkitől elkunyiztam aki rajtam kívül dobos szeletet evett:-D
12 szeleteset készítettem,nem akartam a szokványos doboscukrot csak úgy "rádobálni" a tetejére.
A neten kutakodva találtam meg Cecíliánál ezt a fajta égetett cukros díszítést.Nagyon megtetszett,olyan mintha kis háztetők lennének:-)

6 vékony lapot sütöttem sima piskótából.
Belülre vajas csokikrém került.
Krém recept ITT.

Égetett cukor: 
15 dkg mokkacukrot megolvasztunk.Ezzel vonjuk be a hatodik piskótalapot és felszeleteljük.
No nekem ez nem sikerült a legelső Dobos tortámnál így már legalább annyi tapasztalatom volt vele kapcsolatban,hogy felszeletelem 12 szeletre a hatodik lapomat és egyenként vonom be a cukorral őket.
Sajnos az égetett cukrom csak harmadszorra sikerült.Egy kicsit túlégettem így már nem volt szép arany színe hanem inkább sötétebb.Ráadásul jól megégettem az ujjamat vele.
Sebaj majd elmúlik.

A torta oldalát is körbekentem a maradék csokikrémmel és csokilapocskákkal körbehintettem.
A dekoráció egy apró táblácska volt mivel fiúknak készült nem tehettem rá kis virágokat,pedig azzal is nagyon jól mutatott volna:-)

5 megjegyzés:

PiciJuci írta...

No ebben is hasonlítunk, de legalább már nekifogtál.....én még tartok mindig tőle.
Szépe lett!

marisz57 írta...

Szép lett.Nálam is még érik csak a dolog. De gyűjtögetem mások tapasztalatait, ezt az égetett cukor technikát megjegyzem.

egy pici írta...

Nagyon szép lett!

Cecilia írta...

Adryenn, örülök, hogy tetszett a tortám! A tied is nagyon jól sikerűlt, nagyon szép lett! Sajnálom, hogy az égetettcukor kibabrált veled, de hidd el, ha úgy készíted ahogy én, máskor nem lesz gondod vele és szivesen fogod készíteni. Nézd meg a blogomon a dobos tortánál le van írva, hogy készítem, a lényeg h tegyél bele margarint és citromlevet, hidd el nem fog megégni, szép lassan fog barnulni és nem kell előre felszeleteld a lapot,épp csak megjegyzed, hogy lasd hol kell vagnod, nem fog az égetettcukor így hamar megkeményedni, ami még fontos, hogy a kés legyen bekenve margarinnal.

Adryenn írta...

Juci!

Köszönöm szépen.Igen neki fogtam,mert rendelték:-)
Remélem nekik is tetszett.

Marisz57!

Köszönöm,így utólag azt mondom nem nagy ördöngösség:-)
Érdemes kipróbálni!

Egy pici!
Neked is köszönöm!

Cecília!
Köszönöm kedvességedet,sajnálom,hogy a receptedre nem találtam rá.De azóta már megnéztem,legközelebb biztosan így fogom elkészíteni.Köszönöm a rengeteg sok tippet:-)

Related Posts with Thumbnails