2010. augusztus 23., hétfő

Tenger gyümölcsei tortaEgy katalógusban láttam csoda szép tortákat.Ez a torta volt az amelyik nagyon megfogott.az eredeti négy emeletes volt én úgy gondoltam megpróbálom csak sima két emeletesben elkészíteni.Vagyis valami hasonlót.
Az alsó rész egy 8 tojásos sima piskótából készült amit 26cm-es tortakarikában sütöttem.
A felső rész pedig egy 5 tojásos sima piskótából készült.
Mindkét torta íze gesztenyekrémes volt.
Krém: dupla adag főzött alapkrémet készítettem amibe egy 25 dkg-os gesztenyemasszát kevertem bele némi rumaromával ízesítve.
A tortákat megkentem a krémmel.Kívülről Formixal vontam be.És kék ételfestékkel egy kicsit bemaszáltam.
Mindkét torta alá keményebb papírból vágtam tortatálcát.
Az alsó tortába szúrtam 5 darab fapálcikát ami a tortából nem emelkedik ki viszont a felső szintnek egy tartást ad,hogy nem süllyedjen bele az alsó tortába.
A tengeri díszeken sokat gondolkodtam,hogy hogyan tudnám kivitelezni.És arra a döntésre jutottam,hogy kreatív boltban vásároltam gipszkiöntő formát amiben szerepelt minden tengeri herkentyű alakja.Egy kisebb adag Formix -ot rózsaszínűre és kékre színeztem.Porcukorral behintettem a formát és belenyomkodtam a Formixot.A formából kivéve megkapjuk azt az alakot amit szeretnénk.Bár én már előző nap elkészítettem ezeket a díszeket.
A tortákat egymásra helyeztem és kidekoráltam a tenger gyümölcseivel.
Amelyik nem maradt a helyén azt egy kis mézzel ragasztottam oda.Gyöngyökkel dekoráltam és őrölt mandulát szórtam köré mintha homok lenne.

2 megjegyzés:

PiciJuci írta...

Adry!

Ez nagyon-nagyon ötletes torta, igazán kiváló munka.
Szépeket alkotsz, gratulálok!
Judit

Adryenn írta...

PiciJuci!

Köszönöm szépen aranyos vagy!
Igyekszem klasszakat alkotni:-)

Adri

Related Posts with Thumbnails