2010. augusztus 23., hétfő

Alapkrémek

Alapkrémek:

-főzött krém
- vajas krém

Főzött krém:
A főzött krémet pudinggal szoktam elkészíteni,de van aki lisztes megoldást választja.
Az ízlés szerinti pudingot 3 dl tejjel és 3-5 evőkanál cukorral elkeverjük és lassú tűzön állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük.
Kihűtjük és 10 dkg margarinnal habosra keverjük.
Ízlés szerint ízesítjük.

Vajas krém:

25 dkg margarint 25 dkg porcukorral habosra keverünk.Egy -két evőkanál tejszínnel javíthatunk az állagán.Ezután tetszés szerinti ízre készítjük el.

Főzött csoki krém:

A leírt módon elkészítjük a pudingos krémet.Miután levettük a tűzről még melegen belekeverünk 10 dkg étcsokit és elkeverjük.Kihűtjük és vajjal habosra keverjük.

Vanilíás krém:

Főzött krémet készítünk vanília pudingporból.Miután kikevertük a margarinnal egy pici vaníliaaromával ízestjük.

Tiramisu krém:

Kb. 2 doboz mascarponét / kb.50 dkg/ kikeverünk 10-15 dkg porcukorral.
És ízesítjük kávésziruppal / 1 dl vizet felmelegítünk és 2-3 teáskanál azonnal oldodó kávét teszünk bele és pici cukorral megédesítjük/.A kávészirupba ízlés szerint tehetünk rumot vagy rumaromát.

Citromos krém:

Vajas alapkrémet készítünk.Citromnak kifacsarjuk a levét és lereszeljük a héját.És ezeket is beletesszük a krémbe.

Gesztenyés krém:

Alap főzött krémet készítünk és végül hozzáadjuk a 25 dkg gesztenyemasszát és a rumaromát.

Csoki ganache krém:

56 dkg étcsokit egy mélyebb tálba tesszük és 480 ml tejszínt felmelegítünk és a csokira borítjuk.
Egy picit várunk vele és elkeverjük.Hagyjuk kihűlni.Miután kihűlt gépi habverővel egy kicsit felverjük és már tölthetjük is meg a tortánkat.Vajjal és cukorral ízlés szerint még ízesíthetjük.

Fehér csoki krém:

56 dkg fehér csokival és 240 ml tejszínnel készül / lásd csoki ganache/.

Túrós barackos krém:

Vanília pudingból csinálunk egy alap főzött krémet.Miután 5 dkg vajjal habosra kevertük hozzáadjuk a 25 dkg túrót.Barack befőttet veszünk.A barackokat lecsepegtetjük és szeletekre vagy kockákra vágjuk.Ha kockára vágjuk akkor a krémhez keverhetjük.Ha szeletekre akkor miután a tortalapra kentük a krémet ráfektetjük a barack szeleteket.

Kókuszos krém:

25 dkg margarint habosra keverünk 20 dkg porcukorral.Ezután hozzáadjuk a kihűlt pudingot és beleszórunk 5 dkg kókuszreszeléket és ezzel is jól elkeverjük.

Puncs krém:

1 csomag puncs ízű pudingport 3 dl tejjel és 5 evőkanál cukorral elkeverjük.Tűzre tesszük és jó sűrűre főzzük.Miután kihűlt 5-10 dkg margarinnal habosra keverjük és rumba áztatott mazsolával ízestjük.

Rumos diós krém:

Készíthetjük vajas krémmel is és főzött krémmel is.
Én főzött krémmel készítettem.
Szokásos alaprecept vajjal kihabosítva.5-10 dkg őrölt diót , rumot vagy rumaromát adunk hozzá a krémhez.

Kávékrém:

Lehet vajas és főzött.
Vajas:
25 vajat habosra keverünk 20 dkg porcukorral.A mascarponés krémnél leírt kávésziruppal kikeverjük.Ha túl sűrű a krém egy-két evőkanál tejszínnel lazíthatjuk.
Főzött:
Főzött alapkrémet készítünk amit 5-10 dkg vajjal kihabosítunk.Ezután kávésziruppal ízesítjük.

Erdei gyümis krém:

Mirelit erdei gyümölccsel készítjük ha már frisset nem lehet venni.4 evőkanál cukorral felfőzzük és utána szitán átszűrjük a levét/kb.3 dl/. A levet felfőzzük egy csomag vaníliás pudingporral.
Amikor kihűlt 10 dkg margarinnal habosra keverjük és egy pár épp gyümölcsdarabot adunk a krémhez.

Kakaós csokis krém:
Alap vajkrémet készítünk.
4 dkg kakaóport leforrázzunk 5 evőkanál tejjel, simára keverjük.Ezzel együtt keverjük ki a krémet.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Kár, hogy ennek köze nincs az igazi főzött krémhez....

Related Posts with Thumbnails