Így hát most ennek is eljött az ideje.
Hátha valakinek segíthetek ezzel a recimmel:-)
Hozzávalók /26cm-es tortakarikához/:
8 tojás
16 dkg cukor
20 dkg liszt
1 tojás + 2 dkg cukor+ 2,5 dkg liszt /ezt annyival szorozzuk ahány tojásból készítjük a piskótánkat/
A tojás adaghoz pontosan kimérjük a hozzávalókat.
Jelen esetben én kimértem 16 dkg cukrot és 20 dkg lisztet.
A fehérjét a cukor 2/3 részével kemény habbá verjük.
A tojásfehérje egy részét rákanalazzuk a sárgájára és összeforgatjuk.
Ezzel is óvatosan összekeverjük.Alaposan forgassuk meg,mert az aljára kerülhet a liszt.
Ha kész akkor újra rákanalazunk egy adag fehérjét és elkeverjük.Utána újra rászitáljuk a lisztet és ezzel is összeforgatjuk.Ezt addig ismételjük amíg el nem fogy.
Előmelegített sütőbe toljuk és kb. 12 percig sütjük.
Az első sütési fázisban ne nyitogassuk a sütő ajtaját, különben összeesik a piskótánk!
12 perc után lejjebb vesszük a sütő hőmérsékletét és ha kell akkor megforgatjuk a tortakarikát,hogy egyenletesen süljön a tészta.Még így sütjük kb.12 percig a piskótánkat.Ha letelt az idő akkor tűpróbát végzünk.Én egy vékony fapálcikával szoktam ellenőrizni,hogy megsült-e a piskótám.
Elővesszük a tortarácsunkat.
Így hagyjuk kihűlni, néha megmozdítjuk,hogy ne ragadjon a rácsra a piskóta.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése