2010. december 11., szombat

Citrom torta és a többiek

Ezeket a finomságokat a héten készítettem.
A citrom torta saját recept szerint készült.

8 tojásból sütöttem egy sima piskótát.
Kifacsarjuk kettő darab citrom levét és a héját lereszeljük.

A kifacsart citromlevet mérőpohárba töltjük és felengedjük annyi tejjel,hogy 3 dl-t kapjunk.
Ezután hozzáadunk 5 evőkanál cukrot és egy tasak vaníliás pudingport.
Ezt jó sűrű krémmé főzzük.

Miután kihűlt kb.15-20 dkg margarinnal habosra keverjük és hozzáadjuk a citrom reszelt héját.
Ha nem elég citromos akkor még egy fél citrom levét hozzákeverhetjük.

Kívülről tejszínnel húztam körbe és citrom szeletekkel díszítettem.



Házikó torta gesztenyekrémmel töltve.
Szögletes tepsiben 10 tojásból készült a piskóta és főzött gesztenyekrémmel lett megtöltve.
Kívülről Formix-al burkolva.


Fatörzs torta kívül-belül főzött csokikrémmel.
A piskóta tekercs 7 tojásból készült és dupla adag csoki krém került bele.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails