Ez a torta tegnap röptében készült mikor megtudtam,hogy délutánra vendégeket várunk:-)
Hirtelen nem tudtam mit találjak ki amivel meglephetném őket, a mascarpone adott volt hozzá.
Először simán tiramisura gondoltam,de hát az nem jó mert annak össze kell érnie.
Így született meg ez a torta:-)
Sütöttem 8 tojásból 26-cm-es tortakarikában piskótát.
Krém:
2 doboz mascarpone
20 dkg porcukor
1 vaníliás cukor
kávészirup
rumaroma
3 dl tejszín
kakaópor
A mascarponét kikeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral.
A kávészirupot elkészítjük.1 dl vízet felmelegítünk mikroban és 2-3 teáskanál instant kávét elkeverünk benne, majd a porcukrot /kb.10 dkg/hozzáadjuk és jól elkeverjük.
A szirupot apránként belekeverjük/5-6 evőkanál/ a mascarponés krémbe, a maradékot felöntjük rumaromával és félre tesszük.
A piskótát 3 lapra vágjuk.Az első réteg krémet rákenjük és jöhet a középső lap aminek mindkét oldalát jól meglocsoljuk a rumos kávéval.
Utána erre jöhet a következő krém és lefedjük az utolsó piskótalappal.
Kívülről kemény habbá vert tejszínnel körbekenjük és a maradék tejszínt csillagcsőrös habzsákba töltjük és kidekoráljuk a tortát.
A tetejét meghintjük kakaóporral.
Isteni finom egy szelet sem maradt belőle:-P
Hirtelen nem tudtam mit találjak ki amivel meglephetném őket, a mascarpone adott volt hozzá.
Először simán tiramisura gondoltam,de hát az nem jó mert annak össze kell érnie.
Így született meg ez a torta:-)
Sütöttem 8 tojásból 26-cm-es tortakarikában piskótát.
Krém:
2 doboz mascarpone
20 dkg porcukor
1 vaníliás cukor
kávészirup
rumaroma
3 dl tejszín
kakaópor
A mascarponét kikeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral.
A kávészirupot elkészítjük.1 dl vízet felmelegítünk mikroban és 2-3 teáskanál instant kávét elkeverünk benne, majd a porcukrot /kb.10 dkg/hozzáadjuk és jól elkeverjük.
A szirupot apránként belekeverjük/5-6 evőkanál/ a mascarponés krémbe, a maradékot felöntjük rumaromával és félre tesszük.
A piskótát 3 lapra vágjuk.Az első réteg krémet rákenjük és jöhet a középső lap aminek mindkét oldalát jól meglocsoljuk a rumos kávéval.
Utána erre jöhet a következő krém és lefedjük az utolsó piskótalappal.
Kívülről kemény habbá vert tejszínnel körbekenjük és a maradék tejszínt csillagcsőrös habzsákba töltjük és kidekoráljuk a tortát.
A tetejét meghintjük kakaóporral.
Isteni finom egy szelet sem maradt belőle:-P
4 megjegyzés:
Hű de szép!:)
És biztos nagyon finom is......:)
Köszönöm szépen!
Igen,fincsi volt mind elfogyott:-)
Szia!
Ez nagyon szép!!!:)
Feketepillangó!
köszönöm szépen!:-)
Megjegyzés küldése