2011. január 9., vasárnap

Puncs szelet

Tegnap este a barátnőméket vártuk vendégségbe nekik készítettem ezt a finomságot:-)

Mivel a héten már csináltam egy puncs krémes tortát így gondoltam megcsinálom most még egyszer,csak nem torta formájában.

10 tojásból sütöttem piskótát egy 30*20-as tepsiben.
1 tasak puncs ízű pudingport felfőztem 3 dl tejjel és 5 evőkanál cukorral.
Kihabosítottam 15-20 dkg margarinnal /pontosan nem mértem ki/.
Ízlés szerinti rumaromával ízesítettem.
A piskótát 3 lapra vágtam és a középső lapot meglocsoltam rumaromával.
A mazsikat rumaromába áztattam és a krémmel megkent piskótába nyomkodtam.
Csinálhatjuk rendes rummal is én csak a sofőr miatt /barátnőm férje/ nem tettem bele.

Időhiány miatt kicsit beraktam a fagyasztóba,hogy jól kifagyjon.
Addig megcsináltam a csokit a tetejére.

15 dkg fehér csokis bevonómasszát 1 dl tejszínben felolvasztottam és egy csepp piros színezékkel megszíneztem.Így rózsaszínű lett a csokimáz.
5 dkg étcsokit külön megolvasztottam és betöltöttem kinyomóüvegbe.
Amikor a torta jól kifagyott akkor a "rózsaszín csokit" rásimítottam.
Utána rácsorgattam az étcsokit és ettől olyan rácsos lett a teteje.

Visszatettem még a hűtőbe,hogy a teteje jól rákössön.

Meleg vízbe mártott késsel szépen feltudjuk szeletelni.
Kivételes én is megkóstoltam,mert mire mindig oda kerülök,hogy egyek belőle vagy nem jut vagy eltelítődőm a kóstolástól:-) Gondolom ezzel a dologgal nem én vagyok egyedül:-P

3 megjegyzés:

PiciJuci írta...

Adry! Nagyon imádom a puncs tortát és sütit. Istenien nézz ki!
A recept miért hieroglifákkal van vajon????

Ditta írta...

Guszta lett a sütid:-)

Adryenn írta...

Juci!

Köszönöm szépen!

Nem tudom miért így jelenik meg neked én nekem rendes betűk jönnek elő.Most megpróbáltam át módosítani ha így is rossz akkor bejegyzem újra.

Ditta!

Köszönöm szépen!

Related Posts with Thumbnails