“A kreativitás egy olyan tanulási folyamat, amelyben a tanár és a tanuló ugyanaz a személy.“ Arthur Koestler
2011. február 6., vasárnap
Epres mousse torta
Így télvíz idején "valódi" eperből készítettem tortát.
A minap nagyon jó áron akadtam eperre az egyik szupermarketben.
Igaz csak egy kis doboz volt, de bőséges krémet tudtam belőle kihozni.
Sőt kicsit túl is variáltam magamat,mert a végén kétféle krémet készítettem belőle.
9 tojásból sütöttem egy 26 cm-es tortakarikában piskótát.
Kihűlés után 3 lapra vágtam.
A krém:
Első gondolatom az volt a krémmel kapcsolatban,hogy volt itthon egy eper ízű bolti túrókrémem és ezzel dúsítom majd a krémet.
Végül el is készítettem.
3 dl növényi tejszínt kemény habbá vertem és elkevertem a túrókrémmel.Az igazat megvallva nem volt olyan finom eper íze mintha rendes eperrel turbóztam volna fel.Ezért 4 darab nagyobb epret apró kockára vágtam és belekevertem ebbe a túrós krémbe.Az öcsém pont kéznél volt ő is megkóstolta, neki nagyon ízlett,de én még mindig hiányoltam belőle azt az igazi eper ízt:-)
Így még egy kis plusz munkával készítettem még egy eperkrémet.
A díszítésre szánt eprekből kiválogattam egy pár szemet,apró kockára vágtam megszórtam cukorral és botmixerrel összetörtem.Ezután apró lyukú szűrőn átpaszíroztam,hogy magok ne legyenek benne. Mérőpohárba tettem,de csak egy deci lett:-(
Öntöttem hozzá még 1,5 dl tejet és felfőztem egy tasak vaníliás pudingporral.Jó sűrű lett.Ez volt a célom:-)
Miután kihűlt ismét vertem fel tejszínt kb.1,5-2 dl-t.És beleforgattam ebbe a pudingos eperkrémbe.
Na így már igazi eper íze lett:-)
Csak egy gond volt,hogy most mi legyen az előzőleg elkészített krémtúrós eperkrémmel?!
Mivel ízre mindkettő epres volt így mi mást tehettem volna mint összeforgattam a két krémet.
És bizony ez jó húzás volt ,mert nagyon fincsi lett:-)
Betöltöttem a krémet a tortába és még vertem fel 3 dl tejszínt, ezzel körbekentem a tortát.
Sajnos díszítésre már csak egy szem árva kis eper maradt,így került ő a középpontba:-)
Ilyen lett az epres mousse tortám:
Pillanatok múlva mire feleszméltem már csak a torta harmada volt meg:-))
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
5 megjegyzés:
Nagyon jól néz ki és biztos nagyon finom is.
Biztos nagyon finom lett!:)Mert így ránézésre nagyon guszta!:)
Nem csoda, hgoy pillanatok alatt elfogyott. Összefutott a nyál a számban........óóóóó eper, óóóó koranyár.
Szépséges lett. Egyszerű de nagyszerű!
de kis szépséges lett! :)
Angéla!
Köszönöm szépen,tényleg az volt:-)
Szindi!
Nem csak ránézésre volt jó hanem tényleg fincsi is volt:-)
Juci!
Köszönöm szépen!
Én már alig várom a nyarat, hogy rengeteg fincsi gyümölcsöt ehessünk és dekoráljunk velük:-)
Kricky!
Köszönöm szépen!:-)
Megjegyzés küldése