2011. június 20., hétfő

Princess Belle


Hozom,hozom,hozom....mármint a lemaradásaimat ;-)
Barátnőm kislányának volt a névnapja és gondolta,hogy a "nagy hercegnő kedvelő" kislányát meglepi egy tortával.Sikerült is, Cintia  nagyon örült a tortának.Ezt nekem is elmondta amikor találkoztunk.
10 tojásból sütöttem piskótát egy jó nagy tepsiben.Ezután elfeleztem,hogy téglalap formát kapjak és megtöltöttem főzött csoki krémmel.Kívülről Unidec-el burkoltam.Márvány mintásra csináltam,hogy nagy olyan snassz egy színű legyen a torta.Sötét rózsaszínt,világos rózsaszínt és fehéret használtam a márvány mintához.Még sohasem csináltam ilyet ez volt az első,de nem az utolsó:-)

A baba ruháját a piskóta levágott széleiből készítettem.A piskótákat kis kockákra vágtam fel és a maradék csokikrémmel összekevertem.Kibéleltem folpackkal egy kis műanyag edénykét és abba nyomkodtam bele ezt a piskótamasszát.Hűtőbe tettem.Pár óra elteltével kivettem és sárgára színezett Unidec-et nyújtottam ki és megformáztam a ruháját.
A baba feje sajnos nem lett szép,nem igazán egy hercegnőre hasonlít.Inkább Frankestein menyasszonyára:-(
A meleg is jól kiszúrt velem,iszonyatosan hamar olvadt az unidec is.És így szegény baba rogyott össze.Így utólag látom,hogy nem abból kellett volna készítenem a testét hanem marcipánból vagy házi fondantból.Talán az nem olvadt volna annyira hamar.
Sebaj a lényeg,hogy Cintiának nagyon tetszett ez a torta.És elnézte nekem,hogy a baba sem lett az igazi:-)

3 megjegyzés:

marisz57 írta...

Nagyon szuper lett! És nagyon jó tippet adtál a piskótaesedék felhasználásához. Az, hogy a baba feje nem szép...A mi fejünk se egyforma tetszést vált ki embertársainkból!
És a lényeg: a kislány örült neki!

Angi Angéla írta...

Nagyon szép lett, tetszik , hogy a baba többi részét is te készítetted, nagyon ügyes vagy!

Adryenn írta...

Marisz!

Köszönöm szépen kedves szavaidat:-)

Angi!

Köszönöm Neked is,a kislány anyukája hozott nekem Barbie babát,hogy azt ha tudom tegyem bele az elkészített ruhájába,de méret ügyileg nem passzoltak és így jobbnak láttam ha én készítem a babát is.

Related Posts with Thumbnails