Alapkrémek:
-főzött krém
- vajas krém
Főzött krém:
A főzött krémet pudinggal szoktam elkészíteni,de van aki lisztes megoldást választja.
Az ízlés szerinti pudingot 3 dl tejjel és 3-5 evőkanál cukorral elkeverjük és lassú tűzön állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük.
Kihűtjük és 10 dkg margarinnal habosra keverjük.
Ízlés szerint ízesítjük.
Vajas krém:
25 dkg margarint 25 dkg porcukorral habosra keverünk.Egy -két evőkanál tejszínnel javíthatunk az állagán.Ezután tetszés szerinti ízre készítjük el.
Főzött csoki krém:
A leírt módon elkészítjük a pudingos krémet.Miután levettük a tűzről még melegen belekeverünk 10 dkg étcsokit és elkeverjük.Kihűtjük és vajjal habosra keverjük.
Vanilíás krém:
Főzött krémet készítünk vanília pudingporból.Miután kikevertük a margarinnal egy pici vaníliaaromával ízestjük.
Tiramisu krém:
Kb. 2 doboz mascarponét / kb.50 dkg/ kikeverünk 10-15 dkg porcukorral.
És ízesítjük kávésziruppal / 1 dl vizet felmelegítünk és 2-3 teáskanál azonnal oldodó kávét teszünk bele és pici cukorral megédesítjük/.A kávészirupba ízlés szerint tehetünk rumot vagy rumaromát.
Citromos krém:
Vajas alapkrémet készítünk.Citromnak kifacsarjuk a levét és lereszeljük a héját.És ezeket is beletesszük a krémbe.
Gesztenyés krém:
Alap főzött krémet készítünk és végül hozzáadjuk a 25 dkg gesztenyemasszát és a rumaromát.
Csoki ganache krém:
56 dkg étcsokit egy mélyebb tálba tesszük és 480 ml tejszínt felmelegítünk és a csokira borítjuk.
Egy picit várunk vele és elkeverjük.Hagyjuk kihűlni.Miután kihűlt gépi habverővel egy kicsit felverjük és már tölthetjük is meg a tortánkat.Vajjal és cukorral ízlés szerint még ízesíthetjük.
Fehér csoki krém:
56 dkg fehér csokival és 240 ml tejszínnel készül / lásd csoki ganache/.
Túrós barackos krém:
Vanília pudingból csinálunk egy alap főzött krémet.Miután 5 dkg vajjal habosra kevertük hozzáadjuk a 25 dkg túrót.Barack befőttet veszünk.A barackokat lecsepegtetjük és szeletekre vagy kockákra vágjuk.Ha kockára vágjuk akkor a krémhez keverhetjük.Ha szeletekre akkor miután a tortalapra kentük a krémet ráfektetjük a barack szeleteket.
Kókuszos krém:
25 dkg margarint habosra keverünk 20 dkg porcukorral.Ezután hozzáadjuk a kihűlt pudingot és beleszórunk 5 dkg kókuszreszeléket és ezzel is jól elkeverjük.
Puncs krém:
1 csomag puncs ízű pudingport 3 dl tejjel és 5 evőkanál cukorral elkeverjük.Tűzre tesszük és jó sűrűre főzzük.Miután kihűlt 5-10 dkg margarinnal habosra keverjük és rumba áztatott mazsolával ízestjük.
Rumos diós krém:
Készíthetjük vajas krémmel is és főzött krémmel is.
Én főzött krémmel készítettem.
Szokásos alaprecept vajjal kihabosítva.5-10 dkg őrölt diót , rumot vagy rumaromát adunk hozzá a krémhez.
Kávékrém:
Lehet vajas és főzött.
Vajas:
25 vajat habosra keverünk 20 dkg porcukorral.A mascarponés krémnél leírt kávésziruppal kikeverjük.Ha túl sűrű a krém egy-két evőkanál tejszínnel lazíthatjuk.
Főzött:
Főzött alapkrémet készítünk amit 5-10 dkg vajjal kihabosítunk.Ezután kávésziruppal ízesítjük.
Erdei gyümis krém:
Mirelit erdei gyümölccsel készítjük ha már frisset nem lehet venni.4 evőkanál cukorral felfőzzük és utána szitán átszűrjük a levét/kb.3 dl/. A levet felfőzzük egy csomag vaníliás pudingporral.
Amikor kihűlt 10 dkg margarinnal habosra keverjük és egy pár épp gyümölcsdarabot adunk a krémhez.
Kakaós csokis krém:
Alap vajkrémet készítünk.
4 dkg kakaóport leforrázzunk 5 evőkanál tejjel, simára keverjük.Ezzel együtt keverjük ki a krémet.
1 megjegyzés:
Kár, hogy ennek köze nincs az igazi főzött krémhez....
Megjegyzés küldése